Ozdobné jmenovky

06.12.2015 14:41

Naším třetím úkolem byl vytvořit si ozdobné jmenovky ve stylu graffiti.Jednu jmenovku jsme vytvářeli na téhle internetové stránce - www.graffiticreator.net/ a tu druhou jsme vytvářeli ve starém programu Malování.Ze začátku hodiny nám pan učitel promítal toto video - youtu.be/Q3Sc0Joj9AM ve kterém jsme se s postupem jmenovky seznámili. Potom jsme si stáhli starý program Malování ve kterém jsme jednu jmenovku vytvářeli. Pan učitel s námi dělal pomalinku postup který nám  promítal na tabuli. 

   Nejprve jsme kreslili jednotlivá písmenka zvlášť. Potom jsme ty jednotlivá písmenka dali k sobě. Pak jsme dělali stín a ten vytvoříme tím , že si nakopírujeme graf a pak podržíme klávesu shift a táhneme na libovolnou stranu. Pak jsme si zvolily schéma písmen. Já například zvolila proužky v různých odstínech a ty vytvoříme tím , že si zvolíme plný obdélník s libovolnou barvou a postupně je posouvám o kousíček dál a také postupně dávám jiné barvy například : tmavá modrá až ke světle modré. ,Pak už jenom stačilo vybrat si pozadí na které jsme jmenovku chtěli dát a pak jsme vložili na nástěnku v Moodlu.

  Na internetové stránce jsme si zvolili program ve kterém byl i styl písmenka který jsme chtěli já například zvolila Kodiak. V tom programu jsme do řádku napsali svoje přihlašovací jméno (záleží jaké slovo nebo jméno tam chcete) a podle toho programu jsme vybírali barvy , proužky , bubliny záleželo co jsme tam chtěli a pak uložili a vložili na hlavičku webu a na nástěnku v Moodlu.

Nejvíce se mi líbila jmenovka v internetovým prohlížeči protože byla lehčí zatím co ta v programu Malování se mi líbila méně a byla o něco více těžší. Obdivuji lidi co umí vůbec takové graffiti nakreslit a namalovat a přihodit tomu nějaký styl.