Patchwork

05.01.2016 16:51

Naším 5. úkolem na PGR byla tvorba obrázku který se nazývá Patchwork. Patchwork je stará výtvarná technika, která se používala především v souvislosti se zpracováním textilu ( pokud vás zajímá Patchwork, můžete si přečíst více informací na této stránce - cs.wikipedia.org/wiki/Patchwork ).

Jako vždy jsme si otevřeli starý program Malování. Zvolili jsme si větší plochu na malování protože zmenšit to můžeme kdykoliv, ale kdybychom to z menšího měli zvětšovat, obrázek by byl nekvalitní. Pomocí mnohouhelníků jsme vytvářeli různé tvary. jako např.: čtverec, něco jako písmeno do tvaru c, trojúhelník atd. Vybarvili jsme si to a pak okopírovali abychom to měli snažší. A pak jsme je třeba otáčili svisle nebo třeba o 90 stupňů od úhlu. Záleží, kam např. ty trojúhelníky měli směřovat, jestli k sobě a nebo od sebe. Potom už stačí ty čtverečky, trojúhelníky ( záleží, co jste si vybrali ) dáme vedle sebe nebo nad sebe ale hlavní je, aby tam nebyla mezera, aby byly k sobě spojený. Pak jsme okolo vybarvili pozadí a bylo to. Pak byla řada  na nás abychom si vytvořili sami Patchwork. Měl jsme na to cca 30 min.

Práce se mi abych byla upřímná moc nelíbila. Příjde mi, že se to těžce vysvětluje a celkově ta práce dávat nějaké vzorečky k sobě a tvořit z toho jakousi mandalu mě nebavilo.